България Север, Общество

Криминалисти уличиха 63-годишен габровец за кражба

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

63-годишен осъждан габровец е задържан за кражба, информираха от пресцентъра на полицията в града. След проведено разследване от служители на сектор “Криминална полиция” мъжът, с инициали И. А. бил уличен за извършител на кражба от гаражна клетка на ул. “Младост” в Габрово.

През месец май, габровецът проникнал в помещението, след като счупил катинара на входната врата. От паркирания в гаража лек автомобил „Опел Корса” извършил кражба на панел за CD-плеър, пожарогасител и различни по вид и размер метални ключове и инструменти. Част от вещите, предмет на престъплението били намерени и иззети от криминалистите. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е започнато досъдебно производство.

крадец4От пресцентъра на Областната дирекция на МВР информираха още, че полицията в Габрово работи и по установяване извършителите на две кражби, извършени на територията на града.

За периода от 13 до 25 юни, неизвестно лице, след счупване на секретния патрон на входната врата, е проникнало в жилище на ул.”Младост”, откъдето извършило кражба на златни накити.

За времето от 17.30 часа в понеделник до 08.30 часа във вторник, неизвестно лице, след взломяване на прозорец, е проникнало във фирмена складова база на ул. “П. Евтимий”. Оттам отнело моторен трион, 120 литра дизелово гориво, 20 литра хидравлично масло и електрожен.

На местопроизшествията са извършени огледи от криминалисти, а по случаите са започнати досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730