България Север, Общество

Децата ли ще променят ситуацията в България, питат от ДНЕС?

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Местната структура на Гражданско движение “ДНЕС” в Габрово, разпространи в медии отворено писмо, с което призовават протестиращите родители да не водят своите децата си по местата, където обществото изразява  своето недоволство. От писмото, озаглавено “Децата ли ще променят ситуацията в България?” става ясно, че само в първия ден на месец юли в приемната на “ДНЕС” – Габрово  на пл.“Първи май“ са се обадили разтревожени граждани от случващото се в нашия град и в цялата страна.

Ставало въпрос за неправомерното и нередно водене на деца на ежедневно провеждащите се протести и използването им за политически цели.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

“Ние не сме присъствали на протеста на блокадата на Шипка в събота, но присъствали граждани ни увериха, че там е имало малки деца, които са викали „оставка“ и дори са изписвали тази дума с тебешир на асфалта.

В името на цялото общество, призоваваме родителите на тези деца, организаторите на протестите в Габрово и в цялата страна да не водят децата си на тези мероприятия и да им забранят да участват във всякакви подобни прояви. Смятаме, че така се сее омраза в подрастващите и те самите не разбират какво става с  тяхната психика!

Протестите ще отминат, но Ви припомняме, че трябва да обучаваме и възпитаваме нашите деца в морални стойности и толерантност, а не в омраза.

Не сме на мнение, че обратното ще помогне на тях в бъдещето им развитие.  Не сейте омразата никъде, независимо какви ще бъдат резултатите от Вашите действия или бездействия”, гласи съдържанието на писмото.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730