България Север, Общество

Красимир Костов идва на кръгла маса по пътна безопасност

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кръгла маса по проблемите на пътната безопасност, част от съвместната инициатива на Община Габрово и Областната дирекция на МВР – Габрово, под надслов „АВТОКОНТРОЛ” ще се проведе днес, 8 юли, от 16 часа в Ритуалната зала на общинската администрация.

В дискусията ще участват представители на автомобилния клуб Ара моторспорт, на Съюза на българските автомобилисти, на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България, на Центъра на спешна медицинска помощ, на младежки организации, курсисти от авто-школа, любители на авто и мото спорта, млади водачи и др. За модератор на срещата е поканен главен инспектор Красимир Костов от „Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция”.

По данни на ОД на МВР в Габровска област от началото на годината по пътищата са загинали четирима души, а четиридесет и двама са ранени. Изострената чувствителност на обществото ни по въпросите, свързани с осигуряването на безопасността на пътя, изисква ежедневно полагане на максимални усилия за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти, за недопускане на груби нарушения на Закона за движение по пътищата, и за цялостно подобряване на пътната обстановка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730