България Север, Общество

Вторият зам.- областен встъпи в длъжност

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Николай Григоров представи пред екипа на администрацията своя втори заместник. С Решение, считано от 17 юли на министър – председателя за заместник – областен управител бе назначена Ценка Йонкова.

“Радвам се, че в екипа ни се присъединява още един човек с богат административен опит, какъвто е госпожа Йонкова” – сподели Григоров. Пред Йонкова областният управител обясни, че постъпва в малък на достатъчно добре изграден колектив, който винаги е бил за пример сред други областни администрации в страната, който има добри постижения в сферата на регионалното развитие, на проектите, на образованието и социалните дейности, а също така пожела и ползотворна съвместна работа.

От своя страна новият заместник – областен управител подчерта, че има богат опит, което ще й бъде от полза. Йонкова допълни още, че винаги се е стремяла да работи с хората и за тях, като се надява, че и настоящата й работа ще бъде е достатъчно открита и в полза на гражданите.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Ценка Йонкова има множество придобити квалификации в сферата на образованието и социалните дейности – завършила е Академия за обществени науки социално управление, Софийския университет СУ “Св. Климент Охридски” и Стопанската академия “Димитър А. Ценов” в Свищов. Притежава ІІ –ри клас квалификация Педагогическа правоспособност, информираха от пресслужбата на Областната администрация.

Новият зам. – областен има богат професионален опит в социалната сфера и образованието – работила е като възпитател , а след това и като Директор на ДОВДЛРГ “Велика и Георги Ченчеви” град Севлиево.

В Общинската администрация в Севлиево е заемала поста Директор Дирекция “Икономически и хуманитарни дейности”.

В периода 2007 до 2011 година изпълнява длъжността заместник – кмет с направление образование, социални дейности, култура, икономическо развитие, управление на проекти и международно сътрудничество в Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730