България Север

Димитър Иванов: БСП са ежедневно насилвани и натискани от ДПС да си назначават техни кадри

ivanДепутатът от ПП ГЕРБ и бивш областен управител даде интервю пред областния вестник Време. Вижте какво сподели той пред колегите от Ямбол.

Г-н Иванов, как преминава за Вас и колегите Ви един делничен ден?

– Ние сме по районите, местата, от които сме избрани от хората. В ежедневни срещи сме в различните общини. Към момента работим най-вече в общините Ямбол, Тунджа и част от Елхово. А във времето, през което сме в София….

– Колко време сте в София? Нека уточним за избирателите.

– През седмицата по няколко дни сме в София, в централата на политическа партия ГЕРБ. Така че и там продължаваме работата в комисиите. Това е общо взето към момента.

– Има ли Ваши колеги, които настояват да влязат вече в пленарна зала? 

– Освен, че поддържаме контакти, всяка седмица се събираме й групата народни представители в централата на ГЕРБ. Към момента, освен че няма изразено искане от някой от колегите за влизане в парламента, напротив – всички сме убедени, че в този му състав и при така стеклите се обстоятелства, с тази тройна коалиция, ние нямаме място с тях!… В заседанията на парламента, в заседанията на комисиите- там, където те единствено и само защитават корпоративните интереси на кръговете си от фирми и всеки ден грешка след грешка, спорни назначения и натиск от българските избиратели към правителството затова, че не се чува гласа  на хората.

– Вие сте млад човек, за първи път влизате в парламента. Не Ви ли липсва изявата, това че не можете да покажете своята позиция,  да разгърнете потенциала си?

– Аз като млад човек не мога да участвам в тези събития и в тези договорки, които трайната коалиция в момента изпълнява. В тези схеми,  които са чертали, когато  не бяха в управлението. В тези схеми, в които ги управляват с едни конци  и главният им ментор, така да го нарека, е Ахмед Доган. Не може БСП, ДПС да не поемат ангажимент и отговорност за спорните назначения. Министър –председател да се обръща и да казва: “Питайте Местан и Станишев!”, а Местан и Станишев да казват: “Питайте Орешарски!”. Ето, до тук се стигна и така работят в момента – БСП, ДПС и третият им партньор Атака – социалистическа, етническа и националистическа партия.

-Не можем да избегнем и въпроса със заплащането. Можем ли да кажем колко средно на месец получава един депутат от ГЕРБ?

– За този месец все още не семе получили месечни възнаграждения. Това, което сме получили до сега е за месеца, в който работихме в парламента. Говоря за част от месец май и  част от юни. Така, че не сме получавали възнаграждение за следващия месец, но и ние не участваме в работата на парламента.

– Нека изчистим въпроса с договорите за консултантски услуги?

– Вижте  – за всичко ГЕРБ е виновен, ГЕРБ прави нещо нередно. За всичко ние сме виновни. За всичко сме оклеветени и оплювани- това е от създаването на ГЕРБ. Ето тези хора, които в момента са във властта, тази тройна коалиция, те не могат да преживеят това, че от  създаването на ГЕРБ нямат спечелени избори. Както загубиха  и сега на 12  май въпреки огромната им манипулация, сътворена от БСП и ДПС чрез една от медиите. И въпреки това ГЕРБ  е първа политическа е първа политическа сила. Няма друга политическа партия в България, която след един мандат на управление да печели избори. Те това не могат да го преживеят. Но е хубаво ето този период, в който в момента живеем в България, тъй хората разбират за каква манипулация става въпрос. БСП, ДПС – те никога не са били нещо отделно, те са свързани заедно.

– Няколко пъти казахте, че в редиците на ГЕРБ Ямбол няма никакво разцепление. Предполагам, че и в монета е така? Искра Фидосова  излезе от ръководството на ГЕРБ – вашия коментар?

– Знаете, че още същият ден, г-н Борисов, като председател на партията направи достатъчно ясно изявление относно това какво се случва със случая.

– Това притеснява ли Ви, че може да се отрази на структурите по места?

– Ни най малко не ме притеснява. И тези, които се отцепиха от партията, недоволни, обидени или не знам вече и те как самите се наричат…хората, които бяха готови с нов проект. След тях щеше да тръгва голяма част от членовете и депутати на ГЕРБ. Виждате, че няма нищо такова. Всичко е отново една манипулация, и отново срещу ГЕРБ.

– Да  конкретизираме. Няма да окаже влияние напускането на Искра Фидосова или някакви размествания в централното ръководство на ГЕРБ  в местните структури на партията?

– Всяка местна структура в момента си работи така, както си е работила и преди. Това, което можем да правим и го правим – да се отнасяме с доверие към хората, да се отнасяме с уважение към тях, да работим за българските избиратели и за жителите на България. Това правихме четири години, за това сме и първа политическа партия.

– В качеството си на бивш областен управител, може би, следите не толкова вече пряко нещата, които стават там. Как бихте коментирали назначението на Мехмед Ахмедов за зам.-областен управител?

– Аз го казах- ДПС и БСП са свързани. Те са едно цяло. Няма как да се размине без назначения  в Областна администрация на ДПС. Знаете ги тройната коалиция с НДСВ как бяха свързани. Виждате и сега с тази трайна коалиция. Те са ежедневно насилвани, ежедневно натискани от ДПС да си назначават техни кадри. Това няма да бъде нито първото, нито последното назначение в Област Ямбол от ДПС. Следете внимателно, ще видите и следващата седмица какво ще се случи. За съжаление това, което става в Областна администрация и това, което правителството на тройната сегашна коалиция говореше за мерки за  младежка безработица – те правят точно обратното. Най-младият експерт в Областна администрация, човек завършил висше образование – магистър бива уволняван на втората седмица след встъпването на новия областен управител. Казва се Димитър Събев- млад човек, с висше образование.

– Той ли е единственият освободен?

– Към момента, да. Предполагам, че следващата седмица предстоят и още да бъдат освободени от администрацията. За съжаление сме свидетели отново на техните лъжи. Ето, това са им мерките срещу младежката безработица. Най-младият в администрацията, висшист бива уволняван защото е необходимо да се сложи някой друг.

– А, сложен ли е?

– Към момента – не. Предполагам, че на заместник – областните управители им е нужен персонален шофьор, и може би, за това се освобождава мястото, за това бива уволняван младият служител.  Скоро ще стане ясно каква е политиката, която ще се прилага в областната администрация.