База Данни Картини

Атентаторът Мелиад Фара от Сарафово – с профил във Facebook

29632251b4f6

Преди минути МВР официално обяви самоличностите на двамата атентатори от летище “Сарафово”. Това са Мелиад Фара (Meliad FARAH) роден на 05.11.1980 г. и живущ в град Сидни, Австралия и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22.03.1988 г. и живущ в Канада.

Двамата са използвали чужди самоличности и са отсядали в хотели във Русе, Варна, Слънчев бряг, Несебър и Равда.

Атентаторът Мелиад Фара от Сарафово с профил във Facebook

Снимка от Facebook профила на Мелиад Фара

Един от атентаторите – Мелиад Фара разполага с личен профил в социалната мрежа Facebook, като последната му активност е на 24 март 2012 г., три месеца и половина преди извършването на атентата в Сарафово. От профила на Мелиад Фара личи, че той ежедневно е използвал мрежите Camzap, Tohla и Omegle. Тези социални мрежи позволяват комуникация с напълно непознати хора, с възможност за видео разговори помежду им и са много популярни в някои точки на света.

Основно те са любимо място за хора, които страдат от ексхибиционизъм – психологично отклонение, заради което изпитват желание да показват интимните си части на обществени места пред непознати хора.

Другия организатор на атената – Хасан Ел Хадж Хасан не фигурира в приятелите на Мелиад Фара в социалната мрежа Facebook. Сред тях не се забелязват хора, които биха могли също да са участвали в организацията на атентата.

Най-интересната личност от профила на Мелиад Фара е Ранда Слим. Тя е научен сътрудник във фондация “Нова Америка”, автор на книга за Хизбула, член на организации, съдействащи за стабилизирането на страни от Близкия Изток след войни и атентати.

 

 

Автор: Атентаторът Мелиад Фара от Сарафово – с профил във Facebook„>Crimes.bg