България Север, Общество, Спорт

Феникс и Каталунците с последните две квоти по пътя към Рио

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

С много футболни и рок емоции завърши последният полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа. Регионалната Фен Купа на Габрово вдигнаха Каталунците, които се наложиха във финалния мач с 2:0 срещу Феникс от Ловеч с по един безответен гол във всяко от двете полувремена на мача. И двата тима се класират напред за Големия финал през септември в Сливен, с което списъкът с най-добрите 24 тима в България е вече пълен. Eдин от всички тях ще спечели впечатляващата награда в тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели – пътуване до Рио и посещение на мач на култовия стадион „Маракана”.

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

На трето и четвърто място в Габрово се класираха отборите на Климат и Кашкавал Турист. Светослав Едрев от отбора на Феникс бе избран за „Най-атрактивен играч”, Юлиан Узунов от шампионите стана „Най-добър вратар”, а тимът на Труден избор бе излъчен за „Най-спортсменски отбор”. Николай Казаков спечели чисто нов смартфон Samsung GALAXY S4 от томболата на GLOBUL, а Николай Недев имаше най-много късмет при лотарията на Ford Moto-Pfohe и ще прекара един SPA&test-drive уикенд в Банско с осигурен от Ford автомобил. След официаната церемония по награждаването на призьорите под арката на Kamenitza Фен Купа феновете в Габрово се насладиха на вълнуващ едночасов концерт на момчетата от D2. Групата заби до стадион „Христо Ботев”, а часове преди това Дидо, Митко Кърнев и Васето се доказаха и в уникален демонстративен мач срещу сборен отбор на местните журналисти, партньори и приятели на Kamenitza Фен Купа.

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

Рокаджиите, подкрепяни от Кирил Глушков и Хари Яръмов от отдел „Събития” в „Каменица” АД, дадоха сериозен отпор на своите противници за минималната загуба с 1:2, а най-красивото попадение в мача бе почетният гол на Кирил Глушков, който се разписа с мощен удар от дистанция.

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

Футболните емоции през изминалия уикенд бяха на ниво не само по време на демонстративния мач. На четирите терена изобилстваха красиви попадения и емоционални обрати, а във фазата на директните елиминации често се стигаше и до дузпи. Много емоции предложиха двата полуфинала – Феникс победиха Климат с категоричното 3:0, а момчетата от тима на Каталунците се наложиха над Кашкавал турист след 0:0 в редовното време и 4:3 след дузпи. Дербитата от програмата на последния регионален полуфинал на Фен Купа 2013 и концертът на D2 бяха изгледани от стотици фенове от Габрово, Ловеч и Велико Търново, които се погрижиха атмосферата да бъде страхотна.

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

снимка: www.kamentiza.bg/FanCup

Тазгодишното издание на турнира ще се запомни с уникална серия с победители в любимата на феновете игра „Точен шут”. Процентът е повече от впечатляващ, тъй като и в Габрово имаше достатъчно прецизен участник – Цветан Стоянов, лидерът на култовия тим Тумбак Юнайтед, беше най-точен сред четиримата финалисти с по две попадения в двете мишени и стана единадесетият победител от дванадесетте събития в програмата на турнира. Точният мерник на бай Цвятко го зарадва с 365 литра Kamenitza, които да сподели със съотборниците си в очакване на Големия финал в Сливен.

Именно битката за единадесетия трофей на Kamenitza Фен Купа е следващото събитие от програмата на тазгодишната кампания. След по-малко от месец край Сините камъни ще се срещнат 24-те най-добри отбора от приятели, завършили на първите две места в регионалните турнири. Освен носителя на Фен Купа 2013, на Големия финал ще стане ясно и името на щастливеца, който ще придружи шампионите до Бразилия заедно с двама свои приятели. По време на регионалните полуфинали всеки от зрителите можеше да участва в игрите от платформата „Пътят към Маракана”, а лично дългогодишният приятел на Kamenitza Фен Купа и лице на тазгодишната кампания Трифон Иванов ще има заслугата за безпристрастния жребий.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730