България Север, Общество

Габрово в очакване на фестивал Хартиени фенери

снимка: Светлозар Стефанов

снимка: Светлозар Стефанов

Габрово ще бъде домакин на фестивал на Хартиените фенери. Това съобщи организаторът на инициативата Антослав Илиев. Датата на провеждане е определена за 14 септември, с начален час 20.30 часа, а мястото – площад “Възраждане”. “Нека всички заедно продължим една традиция от ново време – фестивал “Хартиени фенери”. След като миналата година събитието беше проведено в памет на загиналите при атентата в Бургас, решихме оттук нататък то да чества: свободата, любовта и мира!” – споделя Антослав Илиев.

снимка: Емил Михов

снимка: Емил Михов

Малко след като слънцето се скрие, стотиците участници в инициативата ще пуснат във въздуха своите летящи фенери и само след минути небето ще бъде обсипано с множество светещи обекти. Вълшебната гледка високо над главите на хората, красивата музика за фон и невероятното огнено изпълнение на група FIMS ще създават чувството за специфична атмосфера, в която изпъкват пейзажът и характерът на града, ангажираността на неговите жители и културната традиция на целия регион, добавя организаторът.

Ако климатичните условия не са подходящи, събитието ще бъде преместено. Желаещите могат да следят актуална информация на страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/686187988075024/.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730