България Север, Общество

Детският кът на Етъра отвори врати

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Музеен детски кът „Открий какво умееш” отвори врати в Архитектурно – етнографския комплекс „Етър” край Габрово. Официален гост на церемонията по откриването беше кметът на общината Таня Христова, информираха от габровската общинска администрация.

Приветсвайки малките посетители на музея, кметът Христова им пожела да творят традиция, потапяйки се в нея. Посъветва ги да слушат майсториите, да ги изненадват с таланта си и да прилагат наученото в ежедневието си.

Тя поздрави екипът на АЕК „Етър” с осъществяването на една наистина добра идея, доказателство за което е и финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

Кметът на Габрово изрази надеждата си, че музейните работници ще намерят начин летните форми на игри и занимания за децата в „Открий какво умееш” да се превърнат в целогодишни. От своя страна от екипа на АЕК „Етър”, разкриха, че проектът предвижда дейности през всички сезони като интересни форми на изява за малки и големи посетители на това приказно място ще бъдат караоке с народни песни и видеоуроци с български народни хора.

АЕК „Етър” е четвъртият музей в страната, който открива кът, където деца от 4 до 12 години могат да се докоснат до миналото като се научат да правят съдове от глина, да тъкат, да поиграят на народни игри от времето на техните баби и дядовци, да участват в много други занимания и развлечения. Основната идея на създателите на Детския кът е да покажат, че всеки от нас има свои специални умения и откриването им ни прави щастливи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730