България Север, Общество

Йордан Стойков: По – противоречиво, объркано и неясно изказване по отношение на бюджет не съм чувал

По – противоречиво, объркано и неясно изказване по отношение на бюджет не съм чувал, коментира депутатът Йордан Стойков наложеното от президента Плевнелиев частично вето върху актуализацията на бюджета за 2013г. Фактът, че президентът внесе това вето, за нас недвусмислено показва, че той си позволи да влезе във функциите на изпълнителната власт.
Стойков припомни, че разпределението на средствата в тази актуализация е в три направления – разплащанията с бизнеса, социалните плащания и подкрепа за фискалния резерв. И в трите направления към момента има тежки дефицити. Според социалистът причина за това е, че бюджетът изготвен от Симеон Дянков е бил небалансиран, нереалистичен и с изхарчени буфери.
Извънредното заседание на парламента за обсъждане на ветото на президента ще се проведе в петък. “Надявам се народните представители да покажат воля за преодоляване на ветото, за да може възможно най – бързо да започне разплащането с бизнеса и социалните плащания” каза пред габровските журналисти народният представител.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730