България Север, Общество, Спорт

Празник на футбола всяка неделя

снимка: Георги Гатев

снимка: Георги Гатев

Празник на детския футбол събира десетки малчугани всяка събота стадион “Априлов” в Габрово. Малките футболисти, посещаващи детските градини “Явор”, “Младост”, “Перуника” и “Радост” откриват тънкостите на играта, под вещото ръководство на треньора Георги Гатев.

Първи допир до великата игра, откриването на млади таланти, заместването на компютърните игри с физическите натоварвания и откриването на нова обстановка са сред основните мотиви на Сдружение “Днес и Утре”, организатор на детския футболен празник, част от екипа, на което е и треньорът Гатев.

“Желанието ми да запаля искрата на любовта на най-малките към Цар Футбол ме подтикнаха към начинанието. Безценна бе подкрепата на директорите на детските градини – Вяра Тихова, Христина Кокенска, Павлина Минковска, Емилия Дечева и на Общински Спортни имоти – Габрово, на които искам да благодаря. Надявам се, че през следващите месеци нашето ползотворно сътрудничество ще продължи. Всяка неделя от 9.30 ч. на стадион “Априлов” всеки малчуган е добре дошъл, като се изисква от него единствено желание за игра и добро настроение”, заяви Георги Гатев.

Срещите на най-малките с великата игра ще продължат през месеците септември и октомври абсолютно безплатно за всеки футболист.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730