България Север, Общество

Мним лекар измъкна 700 лв. от възрастна габровка

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Възрастна жена стана жертва на телефонна измама в Габрово, а по следите на “схемаджиите” работят местните криминалисти.

Шмекерията била извършена вчера (27 август) в областния град. Сигналът в габровската полиция бил подаден от 71-годишна жена, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Дамата заявила, че същия ден, неизвестно лице, въвеждайки я в заблуждение, й причинило имотна вреда в размер на 700 лева.

Жената съобщила, че на домашния й телефон позвънил непознат глас, който се представил за лекар. Мнимият доктор я уведомил, че приятелката й се нуждаела от средства за лечение. Парите били необходими  за „спешната” операция. “Медицинското лице” поискало 3000 лв. Възрастната жена успяла да събере едва 700 лв. от тях, като по-късно през деня ги предала на двама непознати, с които се срещнала близо до дома си.

По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията отново напомнят, че измамниците са изключително изобретателни в методите на извършване на престъпленията. Използват разнообразни сценарии и подходи, като престъпните им намерения са насочени основно към възрастните хора, които са лесно податливи на манипулация. При подобни срещи и получени предложения, преди да предприемат каквито и да било действия, гражданите трябва задължително да се консултират с близки и роднини, или да позвънят в полицията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730