България Север, Общество

Дни на интелигентната енергия и в Габрово

снимка: Областен информационен център - Габрово

снимка: Областен информационен център – Габрово

Дни на интелигентната енергия ще организира Областен информационен център – Габрово в партньорство с Община Габрово на 11 и 12 септември. По време на двудневното събитие чрез презентации, посещения на място, обсъждания и кръгли маси ще бъдат разгледани всички аспекти на интелигентната енергия като движеща сила в различни сфери на икономическия, социалния и културен живот на града.

Събитието ще започне на 11 спетември от 13:00 часа в Ритуална зала на Община Габрово. Акцент в първия ден е устойчивото енергийно развитие и възможностите за финансиране на проекти за енергийна ефективност. По време на форума ще бъде представена първата пасивна детска градина в България – ДГ „Слънце, гр. Габрово. Ще бъдат показани и интелигентни еко-практики за устойчиво развитие в контекста на стратегията „Европа 2020“, както и съпътстваща изложба „Имаджин“, посветена на 16 европейски града – пионери в управлението на енергия.

Вторият ден е с начало 10:00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово. Фокусът му ще бъде насочен към интелигентната енергия в сферата на културата, образованието и вижданията на младите хора за бъдещето на града. Гост-лектор на събитието ще бъде госпожа Мартина Винкел – артист и драматург, участвала в кандидатурата на Линц – Европейска столица на културата 2009.

Чрез интересни подходи под формата на ролеви игри, пърформанси, симулационни дискусии и работа по групи ще се търсят и развиват иновативни културни решения, платформа и успешни стратегии за бъдещо развитие. Ще бъдат представени добри практики в областта на културата, финансирани с европейски средства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата