База Данни Картини, Изкуство и Общество

Английски съд отне детето на българка, съпругът ѝ гледал детско порно

елисавета попова

елисавета попова

Английски съд отне окончателно детето на Елисавета Попова, която живее във Великобритания.

Българката е виждала за последен път дъщеричката си Меган за на 8-ми август. Британските власти позволили на майката да бъде с детето си само за 90 минути. Предстои последната среща на майката и дъщерята, а след нея детето ще бъде предадено на осиновители.

До тъжната развръзка се стигнало, след като Елисавета хванала съпруга си да гледа порнографски материали с деца в интернет. Жената споделила това с акушерка, а пък тя подала сигнал в социалните служби.

Социалните работници предупредили Попова да не се среща със съпруга си англичанин. Мъжът обаче изнудвал българката и тя склонила. Така социалните преценили, че детето е в риск и го взели.

Малката Меган била настанена при приемно семейство, а Елисавета има право да я вижда веднъж на четири седмици.

Преди дни съдът в Англия е отнел окончателно родителските права на българката, защото според експертиза българката може да се върне при бившия си съпруг, а това ще бъде рисково за детенцето. Самата Елисавета категорично отрича такава възможност

Вече са намерени подходящи осиновители за момичето.

Единствената опция на Елисавета Попова е да се направи нова скъпа експертиза, която обаче трябва да бъде разрешена от съда.

В подкрепа на българката във Варна и София в края на август бяха проведени протести, организирани чрез Фейсбук група.

Английски съд отне детето на българка, съпругът ѝ гледал детско порно

Прочети цялата