xOld 2, България Север, Общество

ГЕРБ лъжат за ремонта на бул.”Трети март”, отсече Григоров

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В средствата за масова информация постоянно се изнасят неверни данни и постоянно областният управител е подложен на атаки от партия ГЕРБ, която поне в Габрово е известна с това, че обича да говори неистини. Това заяви на извънредна пресконференция областният управител на Габрово Николай Григоров пред представители на местните медии.

Поводът за срещата с журналистите бяха отправените в медийното пространство твърдения на депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев и Цветомир Михов за това, че председателят на Агенция пътна инфраструктура Стефан Чайков, който е бивш управител на фирмата – изпълнител “Пътперфект” АД, ангажирана със строителни дейности по бул. “Трети март” в Габрово, е в конфликт на интереси.

Според обвиненията, отправени от страна на депутата Михов по адрес на председателя на АПИ, Стефан Чайков е притискал служители на Областното пътно управление – Габрово да издават документи с невярно съдържание и че фирмата – подизпълнител била заплашвана. “Мисля си, че тези неща би следвало да бъдат отправени към специализираните органи, тъй като това е директно обвинение в рекет и търговия с влияние”, каза Николай Григоров.

Областният управител беше категоричен и подчерта пред медиите, че до него такава информация не е достигала. “Служители на пътното управление, които били “притискани да издават документи, със задна дата, с невярно съдържание, за да не бъдат уволнени” – такива сигнали при мен не са постъпвали. Вероятно са постъпвали при предния областен управител Мариян Костадинов. Защо той не е предприел нищо – не мога да кажа”, допълни още Григоров.

По думите му ако всичко това е вярно управителят на АПИ трябва да отговаря пред други органи, но ако не – това със сигурност означава, че Цветомир Михов говори клевети и трябва да си понесе отговорността.

От казаното стана ясно, че в сряда областният управител Николай Григоров е провел среща с председателя на АПИ Стефан Чайков относно ремонтите дейности на бул.”Трети март”.

По отношение на реконструкцията на булеварда в медиите хората на Бойко Борисов били казали, че средствата са договорени от партия ГЕРБ, което от своя страна Григоров определи като поредната неистина.

“Това изобщо не е вярно. Ако се върнем малко назад във времето ще си спомним, че такова споразумение беше подписано още по времето на Богомил Белчев, в което Пътната агенция се задължи като компенсация за тировия трафик през квартал Бичкиня да отпусне средства за пълната рехабилитация на булевардите Столетов, Трети март и Никола Войновски”, допълни още областният.

Григоров отбеляза, че споразуменията са били подписано от Томислав Дончев, в качеството му на кмет, но средствата били договорени още по времето на Белчев.

Първият етап на бул.”Трети март” е приключен в края на миналата година. Тази година според първоначалния подписан договор ремонтните дейности трябва да приключат на 20 септември. През тази пролет фирмата – изпълнител пуска писмо, с което иска да се удължи срокът за изпълнение ремонтните дейности на Втория етап, като една от причините за това е допълнителни проектни дейности, свързани с нова подпорна стена и фактът, че на този участък се извършват ремонти от ВиК – Габрово, приключили на 26 август. Това от своя страна е причината за исканото удължаване на срока, обясни Григоров.

Искането на дружеството – изпълнител е да се удължи с 50 дни изпълнението на дейностите, като ремонтните работи вече са в ход. В момента е пред съгласуване удължаването на срока, като фирмата е поела ангажимент да приложи нова технология за надеждно и качествено изпълнение. “Ремонтните работи вървят. Ще бъдат изпълнени от фирмата”, каза в заключение областният управител.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата