База Данни Картини

Случайният секс – не съвсем случаен

Секс

Секс

Едно от нещата, които правят изучаването на човешката сексуалност интересно, но и донякъде го затрудняват, е че сексуалното поведение е всичко друго, но не и непроменливо. Като резултат никога не знаете със сигурност какви навици точно изследвате. Например случайният секс.Случаен секс е сексуалният контакт между двама индивиди, които нямат връзка, и се характеризира с липса на емоционално и дългосрочно обвързване между сексуалните партньори. Но както се оказва, случайният секс днес не е съвсем случаен.

Паула Инглънд и Рубен Томас са вдъхновени учени, решени да погледнат на случайния секс от друга гледна точка. Те провеждат изследване на това как се формират връзките и как се променят с годините.

Обикновено връзките са характеризирани с дълъг период на срещи. Откакто официално съществуват (20-те години на ХХ век), на срещите се е характеризирало като нормално мъжът да изпрати дамата си до вкъщи, да се запознае с родителите й, да я покани на кино, на вечеря и така нататък. Е, този начин вече е почти загинал…

Поне така изглежда, че се е случило с много университети в САЩ. Повечето връзки в кампусите започват с така нереченото „забиване“. Според учените това явление се проявява на купони и събирания, когато хората се отпускат под въздействието на музиката, алкохола и други фактори.

Това може да премине в срещи, но това не означава категорично, че и двмата партньори имат романтични чувства и имат връзка. Така че срещите са се променили като това е повлияно донякъде от появяването на случайния секс. Въпреки, че „забивките“ са основно сексуален контакт между двама души извън връзка. Възможността за случаен секс извън връзка подобрява шанса за възникването на романтични чувства.

Така че накъде води концепцията на случайния секс? Може би е по-добре да разделим идеята на две подконструкции. Едната се отнася за традиционния случаен секс без емоционално обвързване като сексуален контакт извън връзка между двама души, а другият – за секса с перспектива към прерастване във връзка.

Никога не се знае коя от двете идеи може да отпадне…

Оригиналната статия: Случайният секс – не съвсем случаенSexnovini.com.

Прочети цялата