България Север, Общество

Вяра, надежда и любов за децата на България

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Със света литургия в Деня на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов – 17 септември 2013 г. (вторник), от 10.30 часа, в православния храм „Света София”, в присъствието и с благословията на българския патриарх Негово Светейшество Неофит, ще бъде открита Втората национална кампания на БЧК „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца”. Гост на тържествената литургия ще бъде председателят на Народното събрание на Република България г-н Михаил Миков.

Благотворителната кампания се организира по повод 135-ата годишнина на Българския Червен кръст в партньорство с Българската православна църква, под патронажа на световноизвестната актриса и певица от български произход Силви Вартан и с подкрепата на асоциация „Силви Вартан за България” и Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК .

Според официалната статистика около 12 000 деца годишно отпадат от учебните занятия по социални причини. Основната цел на кампанията е да се осигури безплатен обяд в училище на нуждаещи се деца – сираци, безпризорни, деца на самотни родители и от социално слаби семейства, с което се подпомага физическото им развитие, намалява се заболеваемостта и се елиминират опасностите на улицата – трафик, проституция, наркомании. Много често осигурената от БЧК безплатна храна е единствената причина тези деца да посещават училище.

Всеки може да подкрепи хуманното дело чрез SMS на номер 1255 (за всички мобилни оператори), чрез онлайн дарение на интернет страницата на БЧК, в мобилните касички на организацията в православните храмове в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново и по банков път (банковата сметка е на сайта на БЧК – www.redcross.bg).

Програма  „Топъл обяд” е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. За осем години благодарение на партньори и дарители близо 7000 деца се върнаха в училище и бяха осигурени 489 673 обяда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата