България Север, Общество

Екс-пушачите са неудържими

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Здравнообразователна и информационна кампания „Екс-пушачите са неудържими“ ще се проведе на 26 септември от 12.00 часа на ул. “Радецка“ в Габрово, с която ще се отбележи събитието „Деня на Екс-пушача“, организирано в цяла Европа от Европейската комисия и Министерство на здравеопазването, с активното участие на РЗИ – Габрово и БМЧК – Габрово.

Кампанията „Екс-пушачите са неудържими“ поощрява постиженията на екс-пушачите от цяла Европа. Тя е инициирана от Европейската комисия и предлага безплатна помощ за отказване на цигарите чрез ICoach, безплатен онлайн инструмент за спиране на тютюнопушенето, основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти.

До момента близо 400 000 мъже и жени от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата с отказване от цигарите чрез регистрация в основния инструмент на кампанията-iCoach www.exsmokers.eu.

Целта на здравнообразователната и информационна кампания е да сеобърне внимание на бившите пушачи и чрез успеха им да окуражи настоящите пушачи, че те също могат да се откажат от зависимостта си към тютюна, като последват примера на бившите пушачи.

За повече информация може да ползвате интернет страницата на адрес:www.exmokers.eu. На участниците в кампанията ще се раздават здравнообразователни, информационни материали и награди. Ще се проведат изследвания за мониториране на издишания въглероден монооксид и направена оценка за тежестта на тютюнопушене.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата