България Север, Общество

Момчил Григоров – пътен полицай на 2013-та

Снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

Момчил Григоров спечели приза „Пътен полицай на годината – 2013”, заместник-министърът Пламен Ангелов награди габровските полицаи, които са първи в отборното класиране, информираха от Областната дирекция на МВР – Габрово.

На тържествена церемония във Видин бяха отличени победителите в 21-то издание на Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2013”. Наградите връчиха зам.-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов, комисар Николай Григоров-началник отдел Охранителна полиция” при ГДНП, комисар Антон Антонов-началник отдел Пътна полиция при ГДНП, Алекси Кесяков – секретар на ДОККПБДП, комисар Константин Джунински – директор на ОДМВР-Видин, комисар Ваньо Димитров – началник отдел Охранителна полиция в областната дирекция и д-р Надежда Тодоровска от БЧК.

Организатори на престижната професионална надпревара са отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция “Национална полиция” и ОДМВР–Видин, със съдействието на традиционните партньори от СБА и БЧК и с подкрепата на община Видин.

В състезанието участваха мъжки отбори от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. В продължение на два дни пътните полицаи премериха сили в няколко дисциплини – решаване на тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност; теоретичен и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП; стрелба с късо оръжие; майсторско управление на автомобил и мотоциклет. Индивидуално с мъжките отбори се състезаваха и две смели жени – служители в “Пътна полиция” – Кърджали и Видин.

Първо място в дисциплината теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие спечели Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, второто място си поделиха Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово и Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен, трети се класира Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

В дисциплината решаване на теоретичен тест от служебната дейност на пътна полиция първи се нареди Людмил Ценков от ОДМВР-Враца, на второ място е Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил, а трети Димитър Александров от ОДМВР-Разград.

Най-добър при стрелба с пистолет беше Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, след него Стоян Савов от ОДМВР-Силистра и Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово.

В дисциплината майсторско управление на мотоциклет първото място спечели Методи Колибарски от ОДМВР-Благоевград, втори е Евгени Семков от ОДМВР-Видин, трети – Никола Николов от ОДМВР-Шумен.

Най-добър при майсторско управление на автомобил беше Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, следва го Мирослав Ценов от СДВР и Пламен Хаджирачев от ОДМВР-Велико Търново.

Призьори в индивидуалното генерално класиране: Първо място и носител на титлата „Пътен полицай на годината-2013” е Момчил Цветанов Григоров от ОДМВР-Габрово; Второ място – Никола Николов от ОДМВР-Шумен; Трето място – Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил и Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.

Заместник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов връчи наградите на победителите в генералното отборно класиране: Първото място спечели ОДМВР-Габрово с отбор в състав Момчил Григоров и Стоян Атанасов; Второ място – ОДМВР-Силистра с отбор в състав Калоян Дончев и Стоян Савов; Трето място – ОДМВР-Смолян с отбор в състав Васил Бакалски и Райчо Сивенов.

По утвърдена през годините традиция БЧК награди дамите, които бяха индивидуални участнички в надпреварата – Красимира Димитрова от ОДМВР-Видин и Женя Иванова от ОДМВР-Стара Загора. Председателят на фондация „Годишни награди за пътна безопасност” Иван Тодоров отличи с грамота за личен принос в безопасността на движението гл.инспектор Красимир Живков – началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Видин.

Националното състезание “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година. Целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата