База Данни Картини

Пловдивската мадам Веса скочи от 16-тия етаж

vesa

34-годишната Веселина Андонова, собственичка на няколко „масажни“ салона на територията на Пловдив, скочи от 16-тия етаж на жилищен блок в града в понеделник. Сградата се намира на улица „Преспа“ в квартал „Изгрев“.

Мадам Веса, както е известна, се качила тичешком във входа, разбила вратата на общата тераса на 16-тия етаж и скочила оттам.

Никой не знаел за намеренията й. Преди да се самоубие, жената била на гости у приятелка, след което си тръгнала, качила се в блока и скочила. Разследващите нямат информация някой да е повлиял на решението й.

Самоубийцата е стара познайничка на МВР. Досието й е пълно с криминални регистрации. От 2000 година насам, срещу нея са обраузвани общо 17 преписки за различни престъпления. Тя е съдена за измама, като е получила присъда по три от делата. Глобена е два пъти и има една условна присъда.

През август 2012 година мадам Веса е задържана по обвинение в сводничество. Освободена е през януари тази година срещу парична гаранция от 5 000 лева. Скоро срещу жената трябвало да започне и самото дело за сводяване. Според обвинението, тя склонявала четири жени към проституция между юни 2011 година и август 2012 година.

Те работели в масажни салони в пловдивските квартали „Кючук Париж“, „Кършияка“, „Тракия“, както и на бул. „6 септември“. Мадам Веса твърдеше на съдебните заседания, че е била само отговорничка на центровете и е давала единствено информация на клиентите.

Пред съда тя даваше обяснения, че момичетата са предлагали услуги като масаж по сокъдно бельо и в масажните салони е имало аквариуми с презервативи, но те са били само част от анти-СПИН кампания и никой не е проституирал. Според показанията й едва по-късно разбрала, че част от масажистките са решили сами да практикуват най-древната професия.

Жената сложи край на живота си в понеделник след обяд. Веднага беше разпространена информация, че е била юрист, но нейни съседи са категорични, че това са само слухове.

Няма информация какви са мотивите за самоубийството.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Пловдивската мадам Веса скочи от 16-тия етаж

Прочети цялата