База Данни Картини

Ром от Буковлък дължи 40 милиона на държавата

Crimes.bg

Богдан Миланов от село Буковлък официално е най-големият длъжник на държавата, тъй като трябва да изплати общо 40 млн. лева.

Мъжът твърдо отрича да са го търсили за каквито и да било дългове пред репортер на bTV. Миланов потвърждава информацията, че на негово име се води фирма, бил е и подизпълнител. Но заявява, че не притежава 40 милиона лева и дори няма как да бъде доказано, че някога ги е взел отнякъде.

Той е подписвал документи с личните му данни, но твърди, че те са били подправяни от някой друг. Според рома, той не е знаел какво подписва.

Богдан Миланов призова Националната агенция по приходите да докаже, че именно той е взел огромната сума.

Предполага се, че се касае за измама с фиктивен собственик на фирма. Така истинските длъжници не плащат и трудно могат да бъдат открити. Миланов е неплатежоспособен и няма как да изплати огромната сума.

В Буковлък подобни схеми са ежедневие и ромите там дължат на държавата над 300 милиона лева. Част от тях нямат елементарни условия за живот, но на хартия притежават милиони.

Трябва само да подписват различни документи и да не задават въпроси срещу малки суми. Кметът на селото твърди, че липсата на образование при ромите, както и липсата на средства, води до подобни отчаяни постъпки. Той твърди, че тази схема скоро ще отшуми и е била най-популярна през 1996-1997 година.

Ромите бавно започват да разбират, че това е измама и могат да понесат отговорност за нея. В селото има и осъдени за подобни практики, но присъдите им са условни.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Ром от Буковлък дължи 40 милиона на държавата

Прочети цялата