База Данни Картини

Близки на член на „Опасните“ заплашиха да се самозапалят пред ВСС

varban

Близо 30 души блокираха движението около сградата на Висшия съдебен съвет в центъра на столицата с искането на Върбан Борисов да бъде осигурено адекватно лечение.

Хората твърдят, че мъжът страда от онкологично заболяване и има нужда от лечение, но от повече от година се намира в ареста.

Докато е бил задържан, Борисов е подложен на три операции. Според близките му състоянието му е тежко и не бива да се връща зад решетките. Последната операция, която претърпява Върбан Борисов е вчера, а протестиращите твърдят, че днес вече искат да го върнат в ареста.

Групата обвини лекарите от Централния софийски затвор, както и прокурора по делото „Опасните“ в нарушение на човешките права на Борисов.

Като допълнение към протеста си, майката на Върбан – Ана и съпругата му заплашват да се самозапалят пред ВСС, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Членове на Висшия съдебен съвет изслушаха исканията им и двете жени заявиха, че са им обещали да разпоредят проверка по случая. Майката на затворника заплаши, че ако до вторник не бъдат взети мерки, наистина ще се самозапали пред ВСС в знак на протест.

Борисов е сочен за водач на престъпната група на „Опасните“, автор на редица въоръжени обири.

Припомняме, че почти всички членове на групата се разболяха в ареста като дори се появиха предположения, че се преструват, за да се измъкнат от там.

Близки на член на „Опасните“ заплашиха да се самозапалят пред ВСС

Прочети цялата