База Данни Картини

Километрични опашки, българо-турската граница е затворена

655-402-otnovo-opashki-na-tursko-bylgarskata-granica

От около 36 часа българо-турската граница е блокирана и се трупат километрични опашки от лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Те са блокирани и от двете страни и не могат нито да продължат, нито да се върнат обратно.

До момента гранична полиция и Агенция „Митници“ е Свиленград не са дали официална инфромация за случващото се и причината за затварянето на границата, но чакащите от повече от денонощие водачи предполагат, че пунктът Капъкуле от турска страна е блокиран от протест на превозвачи.

Турските превозвачи се оплакват от непрестанните проверки от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ от българска страна като мотивите им са, че им се налагат ненужни санкции.

Българската агенция пусна официално съобщение, че Турция налага изключително високи глоби на българските превозвачи и помоли съседката да спазва международно приетите спогодби за движение между държавите.

Снощи се проведе среща между ръководствата на Капъкуле и българския граничен пункт.По време на срещата от турска страна са пожелали въпросът със санкциите да бъде отнесен на по-високо ниво.

Междувременно, някои от водачите на българо-турската граница чакат повече от денонощие, за да преминат. Собствениците на превозвачески фирми се оплакват, че стоката им се разваля, пропускат крайни срокове и губят пари заради задръстването, което е дълго повече от 20 километра.

Километрични опашки, българо-турската граница е затворена

Прочети цялата