База Данни Картини

Храна и секс? Има връзка!

4606075066_c25c7b6831_z

4606075066_c25c7b6831_z

Хранителните продукти, които приемаме, влияят пряко на функционирането на целия ни организъм, включително и на половия ни живот. Ето защо трябва да сме особено внимателни с какво засищаме глада и жаждата си. Ако имате проблем със сексуалното си здраве не бързайте с лекарствата, а хвърлете един поглед на тази статия. В нея ще намерите списък на храните, които намаляват качеството на секса и на тези, които го подобряват. Започваме!

-Пица, дюнер, бургер, тлъсто месо: наситените мазнини, от които изобилства бързата храна, запушват артериите. А първи се засягат кръвоносните съдове в областта на гениталиите. Те са малки и бързо се събира плака, от което страда сексуалното желание. Заменете със салата от листни зеленчуци, пилешко и риба, а също обърнете внимание на начина на готвене: варене и печене- ДА, пържене- НЕ!

– Кекс, пасти, кифли, бисквити: обработените печени изделия от тесто са пълни с транс-мазнини. Те директно се полепят по корема и се свалят изключително трудно. Счита се, че транс-мазнините са свързани с намаляването на тестостерона, което означава и по-ниско сексуално желание.

Соеви продукти: съдържат много естроген, който може да предизвика проблеми при мъжете. Един от методите за намаляване на сексуалното желание при будистките монаси е да се хранят с много тофу (соево сирене). Едно проучване доказва, че соята може да намали броя на сперматозоидите, което намалява шансовете за оплождане.

– Алкохол: най-главният враг на секса.

4645330126_521663ce02_z

За да се поддържате в крепко здраве и да сте невероятни в леглото имаме няколко вкусни съвета за Вас:

– Качеството на оралния секс ще се повиши в пъти, ако консумирате по-често плодове с високо съдържание на естествени захари, например ананас. На вкуса Ви отдолу ще се отрази и всяка ароматна храна или билка: магданоз, целина, канела, кардамон, мента, лимон.

– Витамин Е е известен също като витамина на секса. Той се съдържа в бананите, ягодите, морковите, доматите, орехите, ръжения хляб, сьомгата и морските дарове като цяло. Предпазва от импотентност и простатит.

– Пийте гроздов сок (неферментирал…).

– Джинджифила има способност да стимулира притока на кръв, което прави ерогенните зони много по-чувствителни.

– Аспержите съдържат много фолиева киселина, която увеличава производството на хистамин. Той от своя страна прави достигането до оргазъм по-лесно  както при мъжете, така и при жените.

Няма нищо трудно, но тези съвети ще повлияят положително на сексуалния Ви живот.

Оригиналната статия: Храна и секс? Има връзка!Sexnovini.com.

Прочети цялата