База Данни Картини

Бандата за улични нападения на Крокодилите

www.monitor.bg

Организираната престъпна група на Крокодилите действа на територията на България в перода 1990 – 2003 година, когато те се представят за полицаи и нападат минаващи по черни пътища или магистрали случайни автомобили ,след като са ги спрели уж за проверка.

Те са заподозрени за извършители на над 40 въоръжени грабежа, повечето от които, извършени на софийска територия, но и голяма част от които са из цяла България.

Те са известни с характерния си почерк. Нападат нощем, облечени са като полицаи и имат всички сигнализации, характерни за служителите на реда, както и цял боен арсенал, с който заплашват жертвите си, ако откажат да предадат богатствата си.

За водачи на групата са считани Емил Милев – Крокодила или Кроки и брат му – Евгени Милев – Гейзо. От псевдонима на Емил идва и името на групировката – Крокодилите.

Двамата са задържани на 11 август 2004 година, когато близо до село Долно Камарци не успяват да избягат от полицията, след като са откраднали 1 500 евро от двама руснаци с BMW. Те попадат на засада на АМ „Хемус“, успяват да избягат, но след 3 дни са задържани.

В крайна сметка двамата са оправдани по всички обвинения, защото свидетелите оттеглят показанията си преди присъдата да бъде произнесена.

Досието на Кроки

Емил Милев – Крокодила или Кроки има богата криминална биография. Заедно с брат му – Евгени – Гейзо, станаха известни с нападението над германски гражданин през 2009 година в село Вакарел до София.

От тогава Крокодила е в неизвестност.

Преди това той е подозиран за автор на грабежа на банков клон, намиращ се в столичния ж.к. „Студентски град“, при който бяха откраднати общо 255 000 лева, от които крадците изпуснаха 40 000 в бързината.

Съществуват подозрения за съпричастността на Крокодилите с редица други престъпления, извършени на територията на София и околността през последните години. Сред случаите са кражбата на 23 000 лева от село Челопечене миналата година, обирът в Сеславци и нападението над пощенския клон на село Локорско преди броени дни, в който бяха откраднати сумите, предназначени за пенсии.

Полицейски униформи

Почеркът на Кроки и Гейзо при ръководенето на организираната престъпна група, известна като групата на Крокодилите, е сходен с този на грабежа на „Speedy“. Само до 2009 година, групата на Кроки е заподозряна за извършител на над 30 грабежа на територията на страната.

Благодарение на лошата му слава в чужбина се появяват плакати, призоваващи хората да не пътуват през България, защото ще ги ограбят.

Методът на нападение е сходен всеки път. Нападателите причакват жертвите си вечер по магистралата или по някой черен път и ги спират за „полицейска проверка“.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Бандата за улични нападения на Крокодилите

Прочети цялата