База Данни Картини

Над 4 000 незаконни автомата иззети от дома на магната Палис

palis

Както Crimes.bg съобщи вчера, в дома на корабния магнат Анастасиос Палис в предградието на Атина „Вула“, са открити незаконни оръжия.

Акцията е проведена след подаден сигнал от пенсиониран военен още през април като той е посочил, че Палис разполага с арсенал от над 4 000 автомата и други оръжия.

Предварителна информация сочи, че оръжията са предназначени за неонацистката партия „Златна зора“. Бившият военен Едуард Стейси посочил, че оръжията са хиляди и предстои да бъдат раздадени на крайнодесни есктремисти. Той обявява, че познава Палис лично, защото двамата са развивали общ бизнес.

Проверка по сигнала е извършена едва тази седмица. От имението на Палис е иззет въпросният боен арсенал. В друга къща, също негова собственост, в квартал „Фалиро“в Атина, са открити 20 оръжия, както и множество войнишки ножове, електрошокови уреди и други уреди, които са иззети.

В момента корабният магнат е в неизвестност. Той е разследван и за пране на пари заедно с Виктор Ретис, също корабен магнат. На 23 юли тази година Ретис е задържан, а Палис излиза в неизвестност.

Над 4 000 незаконни автомата иззети от дома на магната Палис

Прочети цялата