България Север

Снимки: Започнаха дейностите по проект УСПЕХ в Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр.Елхово за учебната 2013/2014 година

poolЗа трета поредна година Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр.Елхово продължава извънкласните и извънучилищни дейности по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”,  „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти    ( УСПЕХ )”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Целта на проект УСПЕХ е чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности, да се осмисли свободното време на учениците в училище, включително и на ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, ученици които допускат  неизвинени отсъствия и такива с голям брой извинени отсъствия, както и на ученици в риск от отпадане и прояви на агресия или насилие.

На база желанията на учениците за учебната 2013/2014 година се сформираха клубове в шест тематични направления, в различни области:

Област на извънкласни дейности

Ръководители

Тематични направления

1.

Здравно образование

Александър Петков

Секция „Спорта – сила и здраве”

2.

Здравословен начин на живот

Станимир Сотиров

Клуб „Екология и туризъм”

3.

Комуникативни умения на роден език

Мария Стоянова

Клуб „Чудесата на света”

4.

Умения за самостоятелно учене и събиране на информация

Таня Михнева

Клуб „Традиции и обичаи на ромите

5.

Културни компетентности

Добринка Костова

Клуб „Исторически и празничен календар на Елхово”

6.

Дигитални компетентности

Елена Иванова

Клуб „Изготвяне на презентации«Искам да ви представя …»

Откриването на проект УСПЕХ започна с общо занятие на всички клубове на 30 октомври 2013г. в конферентната зала на училището. С презентация „Народни будители от елховския край” представена от Добринка Костова – главен уредник в Етнографско-археологически музей – Елхово и ръководител на клуб „Исторически и празничен календар на Елхово” бе отбелязан 1 ноември – Ден на народните будители. Инж.Христо Петев – Директор на училището приветства участниците в проекта и пожела успешна и ползотворна работа.

Прочети цялата