България Север

Проект „Нова възможност за моето бъдеще”, чрез Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово

stefПрофесионална гимназия  „Стефан Караджа” гр. Елхово е включена в списъка на професионалните гимназии, участващи в изпълнението на проект BG051PO001-4.3.03-0001 „Нова възможност за моето бъдеще”финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Проектът се изпълнява от Министерството на образованието и науката.

Целта на проекта е увеличаване на възможностите за придобиване на професионална квалификация, за повишаване на пригодността за заетост и на социална интеграция чрез създаване на устойчива и гъвкава система за идентифициране и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетентности.

Целеви групи: лица с продължителен трудов опит, но без признат документ за придобита професионална квалификация, нискоквалифицирани безработни и заети лица, придобили определени компетенции от своя личен и трудов опит, младежи без призната професионална квалификация.

Професиите и специалностите по които ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово ще извършва валидиране на знания, умения и компетентности са:

1. Машинен оператор (Машини и съоръжения за заваряване  I  и  IIстепен), Модул РЕДЗ- Е1, Е2, ГКЗ-  G1, G2 и МИГ-МАГ – М1, М2

2. Оператор в производството на облекло (Производство на облекло от текстил   I и IIстепен)

3. Електромонтьор (Електрически машини и апарати I и II степен)

В изпълнението на проекта са включени всички преподаватели от професионално направление в училище.

111 222

 

Прочети цялата