База Данни Картини

Бразилия пуска до броени дни и Златко Културиста

златко

Бразилия предстои да експулсира и културиста Златко Генев, който беше заловен 3,93 килограма кокаин в бразилския град Ресифе прею 2010 година.

След освобождението на Боевски страната планира да експулсира още трима български затворници през 2013 година. Така Златко ще стане вторият, заловен с кокаин на бразилска земя нашенец, който е освободен предсрочно от затвора, пише „168 часа“.

Припомняме, че наркотиците, с които беше заловен Генев бяха укрити в бутафорно дъно на единия от саковете му. Полетът му би в направление Ресифе – Лисабон – Брюксел. Той признал по време на разпитите, че сакът му е даден от непознати местни в Сао Паулу.

Предполага се, че на Генев е обещано щедро възнаграждение – между 2 000 и 2 500 евро, ако предаде чантата с наркотика на непознат негов сънародник в Лисабон.

Разследването открива връзка между Гълъбин Боевски и Златко Генев. Вторият е бил преподавател на сина на Боевски – Пол преди години.

Просъдата на Златко Генев е 5 години и 6 месеца лишаване от свобода като началото на наказанието той изтърпява на остров Итамарака в затвор „Барету Кампелу“. Според Генев, това е един от най-ужасните затвори в Бразилия.

Той е лежал и в щата Пернамбуко, където е бил единственият ни сънародник в затвора.

Материалът е публикуван  в секция “Криминални новини”

Бразилия пуска до броени дни и Златко Културиста

Прочети цялата