България Север, Общество, Спорт

Надежда и Симона донесоха нови 2 медала на БК”Габрово 91″

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Нови два медала за боксов клуб „Габрово 91“. Надежда Димитрова и Симона Великова извоюваха отличия от турнира Купа България, който беше и първи кръг от Държавното лично-отборно първенство за девойки до 18 години, информира спортното издание sport-gabrovo.com. Надпреварата се проведе в Кърджали с участието на 37 момичета от 15 боксови клуба.

Надежда грабна златото в категория до 51 килограма. Възпитаничката на треньора Боян Бинев беше много убедителна и постигна три победи, две от които с технически нокаут. В мача за златото състезателката на БК“Габрово 91“ отново беше безапелационнна и приключи предсрочно двубоя срещу Антония Йорданова от Хасково, с технически нокаут във втория рунд.

В категория до 54 килограма Симона Найденова извоюва бронзово отличие. 14-годишната състезателка на габровския клуб участва в надпреварата с вирусна инфекция и температура, и това й попречи да покаже пълния си потенциал. Въпреки това представянето на малката габровска боксьорка не остана незабелязано и след края на полуфинала Симона беше поздравена от треньора на женския национален отбор Павел Сяров.

Цялото представяне на габровските момичета можете да проследите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата