База Данни Картини

Пеньо Мангъров-Мангъра взимал парите от изнудване на вноски

Мангъра. Пеньо Мангъров

Случаят на Пеньо Мангъров-Мангъра изнудвал своя интимна приятелка, се поема от Специализираната прокуратура, стана ясно от съобщение сайта й.

Мангъров беше задържан на 11 ноември около 14:00 часа на столичния площад „Македония“ по сигнал за изнудване от страна на негова приятелка. Производството срещу Мангъра, известен и като Сашо Чешкия беше образувано още на същия ден. /Видео от арест на Мангъров, можете да видите тук./

Според магистратите, изнудването е извършено като опасен рецидив, тъй като това не е първото подобно проявление на Мангъров. Преди това той получава 9-годишна присъда за тежко умишлено престъпление през 2005 година от Пловдивския районен съд.

Според събраните тогава доказателства Мангъров е изнудвал жената, с която имал интимна връзка да му плати 23 000 лева за 24 часа. Условието било, че ако не получи сумата, ще разпространи в Интернет видеозапис как двамата правят секс и ще уведоми специално нейни близки и в частност дъщеря й.

Освен това заплашил, че сумата ще расте с лихва, ако срокът бъде превишен.

След като излязъл от затвора през 2011 година Сашо Чешкия започнал нова връзка с друга жена. В последствие сценарият се повторил и тя била изнудвана със секс-записи на двамата.

Мангъров е задържан при получаването на първата вноска от сумата. Тя била в размер на 1200 лева с маркирани от полицията банкноти. Мъжът е задържан за 72 часа. Делото по мярката му за неотклонение е назначено за 14 ноември.

Пеньо Мангъров е съден и за убийството на чеха Ладислав Цимерман рез 1998 година, поръчано от съпругата му. Тогава мъжът се подвизава в Чехия с фалшив паспорт. В последствие получава присъда от 20 години лишаване от свобода.

По друго дело за убийство – това на Иржи Витек, той е оправдан.

Кактo Crimes.bg вече писа, Чешкия отрече каквато и да било връзка и с двете убийства. Той твърди, че е бил умишлено натопен от недоброжелатели и бивш чешки прокурор има общо с присъдата му.

Той твърди, че дори не се е намирал в Чехия по времето на двете убийства и обвиненията са направени с цел да бъде отклонена вярната посока на разследване. По-късно, когато е съден по друго дело в България, отново твърди, че няма нищо общо и целта е да бъде държан далече от разследването на двете екзекуции в Чехия, тъй като има информация за реалните извършители.

Кои са те и какви други твърдения има Пеньо Мангъров, четете тук.

Пеньо Мангъров-Мангъра взимал парите от изнудване на вноски

Прочети цялата