База Данни Картини

Кадри от самолетната катастрофа в Русия

Самолетна катастрофа

Инцидентът с катастрофиралия „Боинг-737“ е станал в следствие на загуба на височина и на скорост при втория опит за приземяване. Това са данните от агенция „Интерфакс“ като агенцията се позовава на данни от оперативния щаб за ликвидиране на последствията от инциденти.

Предполага се, че по неизвестни причини самолетът е изгубил скорост, блокирал е и се е ударил вертикално в земята. Причините за инцидента може да бъдат уточнени само при проверка на черните кутии на самолета.

Самите те са открити, но са се оказали повредени, съобщава ИТАР-ТАСС. Припомняме, че самолетът е сменил петима различни собственици, сред които и българската компания „България ер“.

Днешният ден е обявен за траурен на република Татарстан. При инцидента загинаха 50 души, 44 от които – пътници и шестима души – служители на компанията.

На семействата на загиналите пасажери ще бъдат изплатени по 3 милиона рубли като обезщетение. Сред загиналите е синът на президента на Република Татарстан, както и шефът на Федералната служба по сигурност на местно ниво.

Кадри от самолетната катастрофа в Русия

Прочети цялата