База Данни Картини

Крадец нападна полицай при гонка във Видин

полиция

Служител на реда във Видин е пострадал докато гонил крадец от града. Докато опитвал да се спаси от преследване, мъжът ударил униформения по главата с щанга. Нападателят е задържан заедно със свой съучастник за 24 часа.

Очаква се срокът да бъде удължен с прокурорско постановление. Инцидентът станал около 02:00 часа във вторник на улица „Патриарх Евтимий“. Двамата крадци тичали с кашони в ръцете. Униформените ги забелязали и им поискали документи за самоличност.

Само единият се подчинил на заповедта, а другият продължил да бяга. След него тръгнал единият от полицаите. Когато опитал да го задържи, служителят на реда бил ударен с тежка щанга.

Крадецът продължил да бяга към гаражите на блок „Лебед“ и направил опит да се покатери по тръба, но не успял и бил арестуван. При последвал оглед, служителите на реда установили, че вратата на магазин на улица „Лайош Кошут“ е разбита и в задържания са открити откраднати цигари.

Установено е и че у съучастника му има ваучери за мобилни телефони, които също били откраднати от магазина. Иззети са и метална щанга и ръкавици, с които се предполага, че са действали при обира.

До магазина е бил паркиран и бус с марка “Fiat Ducato” със Софийска регистрация, собственост на единия от задържаните. В него са открити щанга тип „кози крак“, ножици за рязане на метал, празни туби и туба с дизелово гориво.

Установена е самоличността на двамата задържани. Те имат криминални проявления и са осъждани. Образувано е бързо производство срещу тях.

Крадец нападна полицай при гонка във Видин

Прочети цялата