База Данни Картини

Научно доказано – всички жени са кучки!

6557767401_58b0351f0b_b

6557767401_58b0351f0b_b

86 хетеросексуални жени между 20 и 25-годишна възраст са изследвани от група учени в Онтарио, като били предварително информирани, че ще отговарят за женското приятелство. За тази цел били разделени на две групи – по двойки с приятелка и с непозната.

Намирали се в аудитория в университета Макмастър. В даден момент при участничките влиза млада, привлекателна руса асистентка, облечена доста скромно, която играе роля на „консервативната сътрудница“ в експеримента.

Във втората група влиза същата жена, но със секси разпусната коса, облечена провокативно, къса черна пола и дълбоко деколте. Тя заедно с професора по психология в изследването – Трейси Вайланкрофт, трябвало да преценят реакциите на участничките в момента, в който асистентката влезе и излезе от залата без значение дали е облечена секси или консервативно.

Изследователите наблюдават според езика на тялото доколко жените реагират остро при влизането на жената. Присвити очи и устни, коментари, оглеждане и споглеждане… Някои от жените веднага започват да коментират, че тя е облечена провокативно заради някой от професорите, друга пита какво се случва.

Резултатът е еднозначен:

Всички жени са кучки…

Експериментът е кръстен на жаргонния термин „bitchy“ и Вайланкрофт определя поведението на дамите като 10 от 10 по “bitchy” скалата. Според изводите й за изследването, по-секси асистентката няма шанс да открие приятелка сред изследваните скоро.

Доста по-голяма е вероятността жените да се обединят срещу нея. Още по-голяма е вероятността за появяване на женска злоба при жените, които са със свои приятелки, а не с непознати.

Според психоложката склонността на жените да злобеят една срещу друга заради начина по който изглеждат личи ясно особено при наличието на сексуално поведение. Научният термин за женската злоба е форма на непряка агресия. Става въпрос за агресивно отношение към някой друг, когато знаем, че няма как да бъдем разкрити.

Склонността на жените да бъдат злобни в отсъствието на обекта на нападките им е по-висока. В другия случай те мятат злъчни забележки под предтекст на шега. Според психолозите Джейн Туендж и Рой Баумайстер, жените са полът, който има навика да потиска сексуалносста на другия, защото чувства заплаха, а не мъжете.

За да няма съмнение за женската злоба като явление, на участничките са раздадени три снимки – на една и съща жена, която е облечена секси, скромно или удебелена с Photoshop дали биха запознали с половинката си с някоя от тях. Важно било и дали биха ги оставили заедно за определено време.

Повечето от жените отговорили с „Не“ и за трите снимки. Освен това жените, които все пак отговорили, че биха запознали една от трите с половинката си, избрали най-обикновено изглеждащата. Според изводите от експеримента, жените се чувстват застрашени, ако тази отсреща изглежда добре, независимо от теглото й.

Очаквайте продължение на материала с отговор на въпроса защо жените и мъжете приемат заплахата от друг представител на същия пол по различен начин.

Оригиналната статия: Научно доказано – всички жени са кучки!Sexnovini.com.

Прочети цялата