База Данни Картини

МВР залови Емил Милев-Крокодила

емил милев, кроки, крокодилите

Емил Милев, известен с прозвището си „Крокодила“, е бил задържан при специализирана полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В операцията по задържането на Милев са участвали служители на на Специализирания отряд за борба с тероризма и ГД „Национална полиция“. Информацията беше потвърдена официално и от главния секретар на МВР-Светозар Лазаров.

Припомняме, че Милев е в неизвестност от декември 2009 година. След поредицата нападения над различни обекти в София и региона през миналия месец се появиха предположения, че Крокодила има общо с извършените грабежи. Информацията за това обаче не беше официално потвърдена.

Емил Милев е сочен за водач на т.нар. група на Крокодилите, заедно с брат му Евгени Милев-Гейзо. Двамата се прочуха, след като беше извършено нападение над германски гражданин край село Вакарел през 2009 година, за което бяха обвинени.

По-късно Евгени Милев беше задържан след фиктивно преминаване през границата, за което му помогнал митнически служител. В последствие той беше освободен и към момента се намира на свобода.

Брат му – Емил, обаче продължаваше да бъде в неизвестност като периодично се появяваха слухове, че се намира в чужбина. Според информация от Даниела Попова, председател на специализираната прокуратура, цитирана от „Преса“, Кроки е издирван и за грабеж на 215 000 лева от клон на банка в Студентски град преди няколко години.

Според известната до момента информация, с обира е съпричастен и Мартин Антов, сочен за лидер на бандата „Килърите 2“.

Според непотвърдена информация, Крокодила е разпознат и на видеозаписите от камерите в централния офис на спедиторската фирма “Speedy”, нападната преди около месец. Предстои разследващите да оповестят повече около задържането му.

Повече за Милев, четете тук:

Разпознаха Емил Милев – Крокодила при обира на “Speedy”

Емил Милев–Кроки има алиби за грабежа на “Speedy”

МВР залови Емил Милев-Крокодила

Прочети цялата