База Данни Картини

Мъж задигнал такси, катастрофирал и избягал

такси

Мъж, с мургава кожа е задигнал такси заедно с пътника в него, след което е катастрофирал и избягал. Екшънът се разиграл в понеделник, когато софийско такси спряло на бензиностанция. След като заредил, шофьорът влязъл в бензиностанцията да плати, а пътникът останал в колата. Тъй като в този момент на касата имало хора, таксиджията се забавил няколко минути. През това време от близките храсти изскочил непознат мъж на възраст около 30 години. По описанието, направено от шофьора, непознатият бил висок около 1,70 м, набит, с мургава кожа на лицето и тъмна къса коса.

Той отворил предната врата, метнал се на мястото на водача и след като заплашил пътника да мълчи, ако му е мил животът, запалил автомобила и потеглил с него по пътя за Варна. От бензиностанцията изуменият таксиджия могъл само да види как колата му изчезва без него в тъмното, без да може да предприеме нищо, съобщи агенция Блиц.

След подадения от шофьора сигнал в полицията незабавно започнало издирването на откраднатото возило. Десетина минути по-късно таксито било открито от полицейски патрул. То било изоставено на отбивката край град Дебелец, на 4-5 км от Велико Търново.

Отвлеченият заедно с колата пътник бил жив и невредим, но силно изплашен. Той разказал на полицаите, че похитителят през цялото време бил много нервен. След като задигнал колата, отначало той продължил 200-300 м по главния път в посока към Варна. След това, за да заблуди евентуалните преследвачи похитителят минал през Южния пътен възел край Велико Търново и отпрашил в посока към Прохода Хаинбоаз.

Малко след отбивката край град Дебелец обаче той изгубил контрол върху управлението. Колата поднесла на мокрия и хлъзгав път, напуснала платното и се ударила в едно крайпътно дърво. Крадецът напуснал катастрофиралата машина и избягал в тъмното. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят на дръзкото престъпление се издирва.

Повече по темата:

Продават крадени автомобили по 600 лева

Разбиха склад за крадени автомобили в София (СНИМКИ)

 

Мъж задигнал такси, катастрофирал и избягал

Прочети цялата