База Данни Картини, Изкуство и Общество

Бръмбари в ателието на Светлин Русев

112

Известният художник  Светлин Русев сам намерил бръмбари в ателието си, пише „България днес“.

Вчера той  даде показания по делото „Октопод“ и разказа как жертва на групата за рекет завлякъл треньорката Нешка Робева.

Творецът се сприятелил с бившия шеф на Първа частна банка в Плевен Георги Цветанов покрай изкуството. Бизнесменът искал да се снабди с прилична колекция, с която да обзаведе къщата си, а Русев му бил консултант. Двамата се познавали още от 90-те години. Художникът разпитал бизнесмена откъде има пари, а той му показал документи, че върти търговия със захар.

„Още преди десетина години Георги дойде в ателието ми с техника за откриване на подслушвателни устройства. Знаех, че ме подслушват, но исках да видя как действа уредът. Прокарахме го покрай стените и той пиукаше на някои места, но нали съм самодеец и не разбирам от тези неща – нищо не направих“, разказа акад. Русев.

Преди години Цветанов взел заем от клуба по художествена гимнастика чрез Нешка Робева за около 100 000 долара. Известно време плащал на Робева месечна лихва, а после престанал. След като не изплащал заема, двама души взели от картините му.
Треньорката извикала Светлин Русев, за да каже дали платната стават за нещо и дали с тях може да се погаси заемът. На срещата присъствал и соченият за тартор на „Октопода“ Алексей Петров, който взел част от картините.

5 години затвор ще отнесе Андрей за „шега“ с българската полиция

“Трансперънси”: България запазва нивата на корупция

 

Бръмбари в ателието на Светлин Русев

Прочети цялата