България Север, Общество

Mинус 8°С в първата сряда на декември в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е ясно и слънчево. Височината на снежната покривка е 4-5 см. Духа слаб югоизточен вятър със скорост 1,5 м./сек. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 8°С . Влажността на въздуха е 90 %.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е почистена и обработена. Забранено е движението на МПС с обща маса над 10 тона. Температурата на въздуха там е минус 4°С. Височината на снежната покривка е 30 см. Видимостта е добра.

Пътят за Узана е почистен, обработен и в добро състояние. Височината на снежната покривка е около 30 см. Температурата на въздуха е минус 8°С. Видимостта е добра. Времето е ясно и тихо.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са почистени и нормално проходими. Четири броя коли са обслужвали през нощта републиканската пътна мрежа и три песъкарки са дежурили за обработване на градската част.

Учениците, подлежащи на задължително обучение през учебната 2013/ 2014 година и живеещи в населени места, в които няма училища са превозени до ОУ “Хр. Ботев”, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

От “Енерго – Про” – съобщават, че няма населени места без ток. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. “Топлофикация” – Габрово ,”Хлебозавод” – Габрово и “ВиК” – Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Прогноза за днес е, че времето ще е предимно слънчево. Очакваната максимална температура е 5-6°С. В планината също ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток. Максималната температура на 1200 метра – 4°, на 2000 метра около 0°. Атмосферното налягане ще подължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата