База Данни Картини, Изкуство и Общество

Наш убиец живее кротко в Германия

181818181

Наш килър, осъден на 10 години затвор за убийството на таксиметров шофьор в плевенския парк „Кайлъка“, живее необезпокоявано вече пета година в Германия, пише „България днес“.

Мариян Петров избягал зад граница през декември 2008 г., ден преди да чуе как Върховният касационен съд потвърждава присъдата му.

Оттогава убиецът е неуловим за българската полиция и Интерпол. Пет години няма никаква следа от Мариян.

Оказва се, че Петров е щастливо женен за германка, взел е нейната фамилия Пфайфер и имат дъщеричка – Мелани. “Не съм убивал никого и не се крия от никой. Живея тук със семейството си, работим и живеем нормално. Истинският виновник за смъртта на таксиметровия шофьор е Георги Делов, с когото бяхме във фаталната вечер. Той ме натопи и изкара мен виновен, за да отърве кожата“, казва Мариян.

В края на 1991 Мариян и неговият съквартирант  Георги Делов се запознават с таксиметровият шофьор Божидар Тодоров, с който по-късно се скарали. Един ден дори стигнали до бой, но техни познати ги разтървали. Причина за скандала била делба на пари и вещи от незаконен бизнес. Мариян и Георги дори решили да откраднат колата на Божидар и да я продадат.

Вечерта на 14 януари 1992 г Мариан и Георги отвличат Божидар с таксито му и го водят към „Кайлъка“, а после продължили към язовир „Тотлебенов вал“. Там в местността Ганев брестак изкарали Тодоров и започнали да го налагат с нунджако по тялото и главата. С капроново въже удушили жертвата си и я натикали в отводнителна тръба под пътя.

Още на сутринта Мариян отпрашил за Германия, а след няколко дни Делов пък забягнал за Чехия. В Германия Мариян се оженил за германка и приел фамилията Пфайфер.

На 21 април 2008 г. Софийският апелативен съд решава, че Пфайфер е удушил сам таксиджията и го осъжда на 10 години при първоначален строг режим. На 23 декември с.г. присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд, а решението не подлежи на обжалване. Ден по-рано Мариян бяга в Германия, където живее безгрижно и до ден днешен.

Вижте още:

Стамен Станчев получи 11 г. затвор за шпионаж, създаване и поддържане на престъпна група

Съд спря производство срещу братя Галеви за незаконно имане

 

Наш убиец живее кротко в Германия

Прочети цялата