България Север, Общество

Габровци, подкрепете града си за Европейска столица на културата 2019

евростолицаНа 11 декември  Габрово ще защити пред международно жури своята кандидатура за Европейска столица на културата 2019, съобщават от местната общинска администрация. Ден по-късно имената на градовете, които ще продължат в надпреварата за титлата ще бъдат официално обявени.

10-членна делегация ще отпътува от Габрово, за да защити концепцията на града пред 13-членно жури със 6 представители на България и 7 от различни европейски държави. Един от най-важните критерии за оценка на претендентите е гражданското участие. Броени дни преди края на етапа на предварителен подбор Габрово има пълната увереност, че е един от градовете, събрал най-солидната гражданска подкрепа, благодарение на проведената кампания, обърната изцяло към хората, но и благодарение на самите хора – граждани на Габрово – отговорни към своя град, отдадени, разумни, търсещи.

Най-добрият начин да покажем своето единство и подкрепа за кандидатурата не само пред международното жури, но също пред България и Европа е да засвидетелстваме съпричастност към каузата не само на думи, но и на дела.

Ето защо екипът по кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата кани всички, които подкрепят града и неговите усилия в това изключително сериозно начинание, да станат част от едно „Отворено споразумение за сътрудничество”.

Всеки подпис, сложен под този „документ” ще е знак, че вярваме в силата на нашия град и изразяваме готовност да работим в името на неговото по-добро бъдеще.

Тези от Вас, които желаят да станат част от Споразумението могат да сложат своя подпис от днес – 5 декември 2013 г. /четвъртък/ до 12.00 часа на 10 декември  2013 г. /вторник/ в офиса на Областен информационен център – Габрово, също така в сградата на Община Габрово – в Центъра за информация и услуги на гражданите и в офиса на отдел Гражданска регистрация и административно обслужване, а в почивните дни в пунктове в сградите на двата търговски центъра – на бул. “Априлов” и бул.”Могильов”.

Екипът на “Габрово Нюз” пожелава успех на нашия град в това нелеко състезание и подкрепя кандидатурата му за Европейска столица на културата 2019.

Пълният текст на споразумението може да видите тук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата

Вашият коментар