България Север, Общество

Доброволци показаха действия по време на катастрофа

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Как да изгасим запалена кола при катастрофа и да извадим затиснат човек от нея показаха доброволци от формированието за защита при бедствия към община Севлиево, съобщи Мирела Ганчева от местната общинска администрация. В Международния ден на доброволеца – 5 декември Служителите от Районната служба пожарна безопасност и защита на населението проведоха първото практическо обучение на доброволците.

Доброволното формирование за защита при бедствия към Общината е единственото за момента сформирано в област Габрово, съобщи по време на демонстрацията ръководителят на формированието Димитър Ножаров. По думите му община Севлиево е първата община от габровска област, която формира доброволен отряд за защита при бедствия, като по този начин е изпълнила решението на МС за окомплектоване на общините с доброволци.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Броят на доброволците е 27, като сред тях са служители от община Севлиево, местни фирми и учреждения.

„Продължаваме да набираме доброволци, за да попълним бройката, която е 35. Осигурихме пълен комплект защитно работно облекло за доброволците“, информира ръководителят на формированието като добави, че предстои община Севлиево да осигури специализиран автомобил за нуждите на формированието.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата