База Данни Картини

„Братя Галеви“ се намират на остров Мавриций?

Братя Галеви

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов живеят на островната държава Мавриций.

Тази информация са получили от приближени до двамата в дупнишкият вестник „Вяра“.

Въпреки, че двамата към момента все още се издирват от Interpol, те са успели да дадат показания срещу арестуваната група за поръчкови убийства, ръководена от Йосиф Йосифов – Костинбродския.

Според разследващи полицаи, групата е получавали поръчки от двамата бизнесмени, но в момента те са сключили сделка с българската прокуратура, срещу информация за действията на арестуваните.

Не е ясно как и къде двамата са дали показанията си пред българската прокуратура, след като се издирват в цял свят от Interpol.

Според източници от Дупница, двамата издирвани живеят спокойно в предварително закупено имение и се придвижват с автомобил Mercedes, модел 220C.

Малко след изчезването на двамата бизнесмени от България, бившия премиер Бойко Борисов обяви, че знае къде се намират те, но има държави, от които не могат да бъдат екстрадирани.

Според полицаите, бившия премиер е бил прав, защото към този момент двамата са се намирали в ЮАР.

Връзката между „Братя Галеви“ и групата на Йосиф Йосифов е била осъществена от Кирил Цветанов – Буята, който изчезна безследно през 2006 г., след като излезе от домът си за среща с двамата бизнесмени. По неофициална информация, Кирил Цветанов е ликвидиран в домът на Йосифов, а трупът му е заровен в гроб и покрит с негасена вар.

По същия начин са убити и един от участниците в групата – Ради Калинов, който е в неизвестност от 2009 г. и хърватския гражданин Иван Може.

Към момента няма информация как двамата издирвани в цял свят от Interpol са стигнали до островната държава Мавриций, която се намира в Индийския океан и как са напуснали необезпокоявани България.

„Братя Галеви“ се намират на остров Мавриций?

Прочети цялата