България Север, Общество, Спорт

“КВК Габрово” е на четвъртфинал в Европа!

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Волейболният “КВК Габрово” се класира за фазата на четвъртфиналите на европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ. Това стана факт след снощната драматична победа в зала “Орловец” над белгийския “Префаксис” (Менен) с3:2, в отделните части  (25:17, 24:26, 23:25, 25:22, 15:13).

Пред погледите на пълните почти до краен трибуни вицешампионът на България извоюва историческо класиране във втория по авторитет евротурнир със спечелването на “златен гейм”, което подпечата крайната победа с 16:14.

Момчетата на старши – треньора Любомир Герасимов тръгнаха добре в мача като спечелиха първия гейм убедително, но допуснаха да им бъдат отнети следващите две части. Това увеличи напрежението в габровските редици, но българските волейболисти показаха характер и изравниха геймовете до 2:2.

Това вкара мача в решителен тайбрек, в който нашите момчета запазиха възхода в играта си и устояха на атаките на “Префаксис”, като взеха победата с 3:2 и спечелиха правото да играят “златен гейм”. В него родните волейболисти показаха, че притежават повече качества и спортни аргументи, за да продължат напред в турнира и спечелиха с 16:14.

В следващия етап габровци ще се изправят срещу победителя от сблъсъка Малие Мили Пиянго (Турция) – Джердап Кладово (Сърбия), които ще играят мач-реванш на 12 декември. Четвъртфиналните на ЦЕВ са през януари, а в първата среща, която трябва да бъде между 14.01 и 16.01, “КВК Габрово” е домакин.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Прочети цялата