База Данни Картини, Изкуство и Общество

Пребитото 2-годишно детенце, от мащехата си, е в кома

UNICEF/ HQ97-0097/Donna DeCesare

Състоянието на пребитото дете от айтоското село Дрянковец остава без промяна. Това съобщават от Многопрофилната бургаска болница, пише „Фокус“.

„Чрез законодателството могат да се избегнат случаите на насилие над деца. Законът обаче не е достатъчен. И проблемът не е в текстовете, защото те няма накъде повече да се завишават”. Това каза адвокатът Марин Марковски, пред „Нова Тв“.

На 10 декември Ганка, която е бременна била нервна, а детето не я слушало и затова тя започнала да го бие с ръка и метла. Ромката има две деца от предишен мъж.

По първоначални данни  мащехата системно биела момченцето. Преди един месец пак е било в болница, заради хематом.

Ганка е откарана в ареста. Работата по случая се разследва от  айтоската полиция.

Адвокат Марковски каза, че случаят може да бъде квалифициран като опит за убийство, които е наказуем с между 15-20 години лишаване от свобода.

Пребитото 2 годишно детенце, от мащехата си, е в кома

27-годишният баща каза, че за последно видял детето в понеделник сутринита преди работа. Около 15:00 часа следобяд му звъннали да му кажат, че на момченцето му било лошо и го карали в болницата.

Полицията смята, че освен метла, мащехата е използвала и метална тръба и брадвичка. До последно жената поддържа версията, че детето е паднало и така е получило тежките си наранявания.

Пребитото 2-годишно детенце, от мащехата си, е в кома

Прочети цялата