База Данни Картини

Бивш заподозрян по делото „Гранити“ изчезна

Днес Тодор Стаматов- Малкотърновския трябваше да се яви по делото за убийството на боса на „Гранити“ Стоян Стоянов, но той не дойде.

Стана ясно, че в продължение на месец е търсен няколко адреса от служители на ГД „Охрана“, но така и не е намерен.

В самото начало на разследването самия Стаматов беше заподозрян за убийството, но по-късно беше оневинен. В основата на конфликта между двамата бе жената на боса на „Гранити“ Мария, която е бивша съпруга на Малкотърновския. Още през 2009 г. стана ясно, че Стамов на няколко пъти е заплашвал Стоян Стоянов и го е изнудвал, за да остави бившата си жена на мира.

Интересен факт или съвпадение е, че точно в деня, когато Стоян изчезва, Малкотърновския е бил в отпуск от затвора, пише „България днес“.

Тенчо Пенчев, собственик на фирма „Агротранс“ даде показания на днешното заседание. Неговата фирма е конкурент в строителния бранш на „Гранити“. Убитият бургаски бизнесмен казвал на Пенчев в телефонни разговори, че ще срине бизнеса му и „ще му се случи нещо лошо“. Заплахите са били отправени по телефон, нямало други свидетели, твърди днес Пенчев.

Обвиняеми по делото за убийството на Стоян Стоянов са Галин Костов, Стоян Колев, Стоян Петров, Нено Стоянов и Станислав Михайлов.

Бивш заподозрян по делото „Гранити“ изчезна

Прочети цялата