България Север, Общество

Руско анимационно кино в Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Община Габрово със съдействието на Руски културно-информационнен център – София Ви кани да се пренесете в света на класическите детски анимационни филми.

Руското кино е непознато за по-голямата част от малките зрители, но програмата, която сме подбрали със сигурност ще провокира техния интерес. Филмчетата ще разкрият на малчуганите един друг, различен нарисуван свят, а у техните родители, баби и дядовци ще събудят мили спомени за времето, когато са писали писма до Дядо Мраз или са влизали в неговата роля.

На 28 декември (събота) от 11.00 ч. децата ще могат да преживеят трепетите на героите около новогодишната елха. Поредицата включва 5 филмчета – “Когато заблести елхата” (20 мин.), “Новогодишна приказка” (9 мин.), “Новогодишна нощ” (11 мин.), “Новогодишно пътешествие” (11 мин.) и “Това се случи през зимата” (10 мин.).

В първата събота на новата година – 4 януари, от 11.00 ч. предстои среща със Снежанка, Дядо Мраз и красивата Пролет. Филмът „Снежанка” е произведен в далечната 1952 година, но продължава да вълнува поколения наред с емоционалната си сюжетна линия, завладяваща музика и класически руски живописен стил.

Прожекциите ще са в зала “Възраждане”, с вход свободен.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

В последните дни на 2013 година и в началото на новата 2014 подарете на децата си и на децата в себе си топлина, светлина и усмивка!

Прочети цялата