България Север, Общество

За втора поредна година “Дързостта да бъдеш първи”

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

За втора поредна година чрез административния апарат в страната Областна администрация ще разпространи изданието “Дързостта да бъдеш първи”, чиято цел е да покаже, както на днешните габровци, така и на всички българи, че има с какво да се гордеем, да продължаваме да надграждаме стореното от нашите съграждани и да имаме едно достойно самочувствие.

Изданието към момента са получили всички висши държавници на страната ни, които ще могат да се запознаят с представената информация за потомствените индустриалци на Габрово, за онези, дръзнали да го превърнат в „Българският Манчестер”.

„Дързостта да бъдеш първи” – „Индустрията” е проект на Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово, финансиран от габровския бизнес и подкрепен от Областна администрация. Всички материали са подготвени от Държавен архив – Габрово и Регионалния исторически музей в Габрово, редакцията е дело на Савина Цонева, превод – Божидар Стойков, а дизайнът и печатът са на „ЕКС-ПРЕС”.

Своята подкрепа за добрите инициативи областният управител Николай Григоров декларира още при встъпването си на този пост. “Всичко, което е започнато и е добро за развитието на региона и за дадена кауза – ще бъде продължено. А какво по-добро от кауза, която да показва как държавата и бизнесът могат да работят заедно”, заяви той.

Предстои изданието да получат общини в страната, всички регионални структури в област Габрово и партньори на Областна администрация. Партньор на инициативата е вестник „100 вести”, който ще продължи да публикува информация от всяка една от 52 –те страници на изданието, колкото са седмиците в годината.

Проектът „Дързостта да бъдеш първи” през настоящата 2014 година е посветен на 80-годишнината от изданието на „Книга на габровската индустрия” от 1934 година под редакцията на Ю.Н.Несторов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата