България Север, Общество

1011 превозни средства са проверени по празниците в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Органите на реда са съставили 54 акта и 353 глоби с по фиш, за общо 417 констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата на територията на област Габрово, регистрирани през изминалата седмица.

Това става ясно от публикуваната информация от пресслужбата на Областната дирекция на МВР – Габрово по отношение на поведението на всички участници в движението през последните седем дни, измерено в цифри.

За периода от 30-ти до 5-ти януари Сектор “Пътна полиция” са проверили общо 1011превозни средства. Най-многобройните нарушения на пътя за пореден път са тези, свързани с превишената скорост, като санкционираните са 271. От данните става ясно още и че катаджиите продължават да залавят шофьори, които не са си включили светлините и през светлата част на денонощието, а санкционираните за това са 24.

Неизползващ обезопасителен колан са едва двама и четирима са били неправоспособните водачи, заловени зад волана. Наказаните за неправилно изпреварване са двадесет, а трима са заловени да карат след употреба на алкохол

На територията на областта са обслужени петнадесет пътни инцидента. От движение са спрени седем автомобила.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата