България Север, Общество

До месец ще излезе решение по делото Община – “ВиК” Габрово

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Днес се проведе второто заседание по търговското дело, образувано по искова молба на Община Габрово против „В и К” ООД – Габрово с искане да бъдат отменени решенията на общото събрание на съдружниците на „В и К” ООД, проведено на 19 септември 2013 г. Спорните решения касаят освобождаването на настоящия управител и избор на нов управител на дружеството.

В хода на производството съдът прие като доказателства по делото представените от страните, от Министерството на регионалното развитие и от Общински съвет – Габрово документи във връзка с проведеното събрание.

Поради липсата на други доказателствени искания съдът обяви съдебното дирене за приключено. В хода на устните състезания процесуалният представител на Община Габрово потвърди иска си за отмяна на горепосочените решения (по съображения подробно изложени в представена писмена защита). Становището на ответната страна – „В и К” ООД, бе за постановяване на решение, с което съдът да остави без уважение предявения от Общината иск.

След представяне на писмена защита от страна на „В и К” ООД (в предоставен от съда едноседмичен срок) съдебният състав ще се произнесе с решение в едномесечен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата