България Север, Общество

Над 2200 играчки, книжки и учебни пособия бяха дарени от сърце

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

“Не изхвърлям с ръце – дарявам от сърце” беше последният етап от продължилата над четири месеца кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“. Месецът на благотворителността се оказа и най-емоционален. Малки и големи, деца и ученици, родители и учители дадоха по нещо свое, за да зарадват децата в затруднено положение.

Възпитаниците на детските градини и училищата в Габрово подариха над 2200 играчки, книжки, спортни и учебни пособия, които ще бъдат раздадени на техни връстници в нужда, съобщават от габровската общинска администрация. Една част от събраните артикули ще бъде дарена на децата в двата центъра за настаняване от семеен тип, а останалите ще зарадват децата от семействата в тежко финансово положение.

С месеца на благотворителността приключва и кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, по време, на която децата на Габрово спасиха природата от над 5,5 тона отпадъци. Всички събрани суровини – хартия, пластмаси и метални отпадъци – вече са предадени за рециклиране. И понеже всяко добро дело трябва да бъде наградено, инициативата ще завърши с подопаващ финал – награждаване на най-добре представилите се участници. Финалът ще се състои в концерт с участието на героите на кампанията – децата на Габрово!

Днес, 12 февруари, в зала „Възраждане“ от 17:00 часа ще се състои концерт и награждаване на детските градини и утре, 13 февруари, отново в зала „Възраждане“ от 17:00 часа ще бъде концертът и награждаването на училищата.

Организаторите на „Отпадък с късмет не отива за смет“ благодарят на всички участници мотивираността и сърдечното отношение към природата и им пожелават да запазят амбицията и вярата, за да направят света около себе си, толкова красив, колкото трябва да бъде!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата